χειροποίητα κοσμήματα

Μην αποκτήσεις χειροποίητα κοσμήματα!

Τα χειροποίητα κοσμήματα αποκτούν μυθικές διαστάσεις!

Πλέον, τα χειροποίητα κοσμήματα τα βλέπεις παντού. Στα κοινωνικά δίκτυα, στις αναζητήσεις στην Google, σε καταστήματα, στα χέρια κάθε γυναίκας και σπανιότερα σε αυτά του άνδρα. 

Περιμένεις να διαβάσεις λόγους για να μην τα αγοράσεις; Ε, δε. θα βρεις! Απλό. Για αυτό και το άρθρο αυτό, αν δεν θέλεις χειροποίητα, δεν είναι για εσένα. Αλλά αν ακόμα δεν αγόρασες, χάνεις. Διάβασε κι άλλαξε άποψη.

Γιατί τα χειροποίητα κοσμήματα έχουν μοναδικότητα. Δεν υπάρχει μαζική παραγωγή και είναι πολύ συγκεκριμένα. Ο κάθε δημιουργός είναι κι ένας μικρός καλλιτέχνης, έχει δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο έργο, ενέχει την ψυχή του, μέρος τους εαυτού του. Κάθε κόσμημα έχει και μια ιστορία πίσω του, ένα μήνυμα που θέλει να μας μεταδώσει, ίσως κι έναν συμβολισμό. Είναι η αισθητική του δημιουργού αποτυπωμένη. Αποτελούν μια διέξοδο στα τυποποιημένα και ίδια. Αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί λόγοι για να τα επιλέξεις. Και θα πάμε τώρα να τους δούμε έναν έναν κι όχι! Δεν είναι τα προφανή!

 

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗ ΝΕΑ ΚΟΛΕΞΙΟΝ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΕΔΩ!

 

1. Μπορείς να κάνεις δώρο χειροποίητα κοσμήματα! 

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να εκφράσεις την ευγνωμοσύνη σου, την αγάπη σου και ένα “ευχαριστώ” από το να δωρίσεις ένα χειροποίητο κόσμημα. Είναι μοναδικά, μπορεί το δώρο αυτό να προοριστεί για ένα άτομο, αποκλειστικά, να έχει ιδιαίτερο σχεδιασμό και συμβολισμό. Τονίζει την σχέση σας, ανεξαρτήτως είδους (φιλική, προσωπική, οικογενειακή) και την ενδυναμώνει. Είναι μοναδική και μπορεί το δώρο που θα επιλέξεις να είναι κάτι ανάμεσά σας δίχως να ερμηνευτεί από κάποιον τρίτο.

 

2. Τα χειροποίητα κοσμήματα έχουν δεκάδες υλικά!

Έχεις ένα μοναδικό προνόμιο! Να παραγγείλεις, ή και να αγοράσεις έτοιμα, χειροποίητα κοσμήματα αλλά όπως τα θέλεις εσύ! Να επιλέξεις πολλά υλικά, όπως ύφασμα, γυαλί, μέταλλο, ημιπολύτιμους λίθους, δέρμα και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιεί ο δημιουργός. Κόσμημα που δε θα βρεις αλλού και σε κανέναν. Φυσικά, ένα χειροποίητο κόσμημα προσαρμόζεται επάνω σου, στη διάμετρο του χεριού σου, για παράδειγμα, ή του λαιμού σου. Και ακόμα, αν έχεις κάποια αλλεργία ενημερώνεις τον δημιουργό και παίρνεις το κόσμημα που θέλεις άφοβα. Έχεις, ιδανικά, αμεσότητα στην επικοινωνία.

χειροποίητα κοσμήματα

3.  Είναι φθηνά!

Ναι! Εντάξει, ας μην κρυβόμαστε, όλες κι όλους μάς απασχολεί το κόστος. Είναι πολυτέλεια το κόσμημα, και δε θέλουμε σίγουρα να δώσουμε μια περιουσία. Λόγω της κατασκευής τους, τα χειροποίητα κοσμήματα είναι φθηνότερα από άλλα, αφού δεν χρησιμοποιούν ασήμι, χρυσό ή πολύτιμους λίθους, ώστε να εκτοξευθεί το κόστος. Δεν υστερούν σε ποιότητα, αλλά - ευτυχώς για εμάς - σε τιμή.

 

4. Με τα χειροποίητα κοσμήματα έχεις 3 σε 1!

Είναι σχετικά φθηνά, έχουν πολλά υλικά, είναι μοναδικά στον σχεδιασμό και μπορούν να φτιαχτούν κατά παραγγελία. Είναι ιδανικά στους συνδυασμούς, θέλεις χρώμα, σχέδιο, ύφος; Για όλα υπάρχει λύση και φυσικά το αγαπημένο layering, δηλαδή οι πολλές στρώσεις από κοσμήματα, κάτι που το βλέπουμε κυρίως στο λαιμό με κολιέ. Και κάτι ακόμα: Έχεις τη δυνατότητα να μην τα βαρεθείς ποτέ, αλλά να μην βαρεθείς το δικό σου στυλ, κατά βάση. Βγάζεις, βάζεις, κάνεις δοκιμές και πειραματίζεσαι. Ανανεώνεσαι και προχωράς. Τι καλύτερο από το να έχεις μια αλλαγή στην εμφάνισή σου, όταν το θελήσεις;

 

ΔΕΣ ΕΔΩ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΟΥ!

 

5. Τα χειροποίητα κοσμήματα είναι διαχρονικά

Σαφώς! Το ότι η κολεξιόν αλλάζει δεν σημαίνει ότι χάνουν την αξία τους, είτε μιλάμε για τον σχεδιασμό τους, είτε για το στυλ τους. Έχουν φτιαχτεί ανεξαρτήτως παραγγελίας από έναν άνθρωπο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κειμήλια, ή ως οικογενειακά δώρα και κληροδοτήματα, κι έτσι η κάθε γενιά να έχει ένα τέτοιο κόσμημα. Ιδίως αν το αποθηκεύσεις και το προσέχεις, άνετα περνά από γενιά σε γενιά. Άλλωστε, δεν είναι απαραίτητο να ακολουθεί ένα χειροποίητο κόσμημα τις τάσεις της μόδας.

χειροποίητα κοσμήματα

6. Είναι φιλικά προς το περιβάλλον!

Τα χειροποίητα κοσμήματα φτιάχνονται στο εργαστήριο ενός ανθρώπου και όχι σε εργοστάσια. Δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης του περιβάλλοντος ούτε περίπτωση ρύπανσης της ατμόσφαιρας. Δεν υπάρχουν μηχανές και δεν υπάρχει μαζική παραγωγή.

 

7. Τα υλικά των χειροποίητων είναι ποιοτικά!

Μεγάλος μύθος και φυσικά λάθος να θεωρούμε ότι τα χειροποίητα κοσμήματα έχουν ευτελή υλικά. Είναι διαλεγμένα, αντίθετα, ένα ένα προσεκτικά, ο δημιουργός ξέρει πώς και ποια να χρησιμοποιήσει και δίνει βάση στο να βρει τα κατάλληλα. Για αυτό και δεν έχει μεγάλο απόθεμα, ώστε να γίνει σωστή δουλειά.

 

8. Βρίσκεις τον δημιουργό όποτε θέλεις!

Μεγάλη υπόθεση να γνωρίζεις έστω και πίσω από έναν λογαριασμό social media τον άνθρωπο που δημιούργησε το κόσμημά σου. Δεν είναι απρόσωπος, δεν είναι πολυεθνική, μιλάτε, του αναφέρεις τι θέλεις και πώς, και σε παραπέμπει στο κατάλληλο κομμάτι. Μάλιστα, τι ωραιότερο να αναπτυχθεί σχέση εμπιστοσύνης και να χτίσετε μια ωραία σχέση.

χειροποίητα κοσμήματα

9. Φτιάχνεται με έναν μοναδικό τρόπο!

Έχεις έναν άνθρωπο να σου σχεδιάζει ένα κόσμημα, αποκλειστικά για εσένα, άρα αυτό σημαίνει: Μοναδικός σχεδιασμός, αποκλειστικότητα, μοναδική τεχνοτροπία, συγκεκριμένα υλικά που θα διαλέξει ο δημιουργός και πιθανόν κι εσύ από κοινού, θα δουλέψει πάνω σε ένα κομμάτι και θα δοκιμάσει πολλά, θα το “ζυμώσει” μέχρι να το παραδώσει. Ένα κόσμημα που θα έχει τύπο και χαρακτήρα, ακριβώς για να αναδείξει την προσωπικότητα και το στυλ σου. Μην το υποτιμάς!

 

Γιατί να πάρω χειροποίητα τελικά;

Γιατί τα χειροποίητα είναι μοναδικά, είναι εμπειρία κι έκφραση προσωπική. Στυλ και προσωπικότητα, σχεδιασμός και ποιότητα, όλα μοναδικά. Και γιατί ο κάθε άνθρωπος οφείλει να σκεφθεί μήπως να στηρίξει μια μικρή επιχείρηση που προσπαθεί να χαρίσει κάτι μοναδικό και να αφήσει το δικό της αποτύπωμα. Εσύ; Ακόμα το σκέφτεσαι; 

Επιστροφή στο ιστολόγιο